Velkommen!

Nyttig informasjon for deg som skal flytte inn i en SiB-bolig.

Som student har du mye å sette deg inn i. Les det du får av skriftlig informasjon og hold deg informert gjennom våre nettsider. Spør gjerne oss som jobber i SiB Bolig dersom det er noe du lurer på.

Leieavtale mottatt

Dersom du ønsker å takke ja til tilbudet:
Et eksemplar signeres og returnes til SiB Bolig innen fristen som står på avtalen. Du kan laste opp signert avtale (PDF) fra Min Side eller sende den som vedlegg på e-post. Har du BankId kan du signere digitalt. Når avtalen har fått status "akseptert" på Min Side har vi mottatt den. Gi oss beskjed om du flytter inn senere enn tre uker etter at leieavtalen starter. Depositum må betales før du flytter inn via netthandel fra Min Side med Bankaxess, Visa eller Mastercard. Vi leverer ikke ut nøkler før depositum er betalt. Det er ikke mulig å betale i resepsjonen.

Dersom du ønsker å takke nei til tilbudet:
Avslå tilbudet på Min Side eller send oss en e-post og informer om at du takker nei.

Jeg vet ikke om jeg får studieplass til høsten:
Du kan likevel søke og eventuelt takke nei til tilbudet etter følgende regler (gjelder kun leieavtaler fra 1. august):

  • Dersom du gir beskjed før 23. juli vil vi løse deg fra avtalen og returnere ditt depositum så fort som mulig.
  • Kansellerer du avtalen etter 23. juli vil det bli behandlet som en ordinær kansellering og du må forholde deg til vilkår for oppsigelse, jfr leieavtalen § 2.  Melding om kansellering må sendes skriftlig til bolig@sib.no.

Nøkler

Nøkler hentes i resepsjon på Studentsenteret. Gyldig studentbevis må fremvises. Åpningstidene finner du her.

I perioder, spesielt i forbindelse med hovedinnflytting i august, kan det være mye venting. For å unngå at det blir lange køer vil du ikke få så mye praktisk informasjon i resepsjonen. Vi henviser til info på våre nettsider, samt e-post du får tilsendt ca 14 dager for din kontrakt starter. De som skal bo på Fantoft eller Hatleberg kan også kontakte beboerkontaktene.

Finne frem

For å finne ut hvordan du kjappest kommer deg til din studentbolig kan du bruke Skyss' reiseplanlegger. Adresse til din bolig finner du her.

Husleie

Faktura for husleie er tilgjengelig på Min Side fra begynnelsen av hver måned. Du vil bli varslet på e-post når faktura er tilgjengelig. Dersom du flytter inn etter at husleien er sendt ut vil beløpet komme på neste måneds faktura. Det er viktig å merke seg at husleie blir fakturert fra dato leieavtalen begynner til leieavtalen opphører, uavhengig av om du flytter inn etter kontraktsstart eller ut før kontraktslutt. Vi oppfordrer alle våre beboere til å benytte seg av e-faktura.

Leieavtalens varighet

4 måneder etter at leieforholdet tok til å gjelde kan du, på ethvert tidspunkt, si opp leieavtalen din med 2 måneders varsel, regnet fra oppsigelsesdatoen. Før det kan avtalen ikke sies opp, hverken av deg eller SiB. Leieavtalen kan fornyes på et senere tidspunkt, med de til enhver tid gjeldende vilkår som står i avtalen. SiB sender ut informasjon om hvordan du går fram for å be om ny avtale når det nærmer seg utløp av din kontrakt..

Møbler

De fleste av våre boliger har minimumsmøblering som standard: seng, skrivebord med stol og garderobeskap, med følgende unntak: Gyldenpris - hybelleilighet, Fridalen, Grønneviksøren, Fosswinckelsgate 67 - familieleilighet, Nattland, Øyjordsveien og Fantoft Familieboliger. Alle umøblerte boliger er utstyrt med hvitevarer og garderobeskap.

Ikke flytte inn likevel?

Dersom du har takket ja, men ønsker å kansellere tilbudet før leieavtalens start, må vi få bekreftelse via e-post om at du ikke ønsker tilbudt bolig. Kansellering mindre enn 3 uker før leieavtalens start medfører ordinær oppsigelsestid , se § 2 i din leieavtale. Sørg for å gi oss skriftlig beskjed så snart som mulig. Oppgi fullt navn, e-postadresse, kontonummer, og leietakernummer (står på leieavtalen).

For august gjelder spesielle regler.

Vi ønsker deg en hyggelig botid hos oss!